Tények, tévhitek

Tények:

 

Az autófestékek nem csak autófényezésre használható, sokoldalú tulajdonságainak köszönhető mára már szinte csak alapozás kérdése az egész. A több tízezer!, szebbtől-szebb színnek köszönhetően és az egyén fantáziájának ötvözete szabja csak meg a határokat.

 

Üzletünkben nem csak autófényezők és karosszéria lakatosok vásárolnak, a felhasználók széles palettája keres fel minket. Rendszeres vevőinknek tudhatjuk restaurátorok,motorkerékpárosok, kerékpárosok, bútorosok, képzőművészek, lakberendezők, autó hifi szerelők, air brush készítők és reklámtábla készítők sokaságát is. Festékeink megtalálhatók fényes, selyemfényű és matt kivitelben is. Minden nálunk forgalmazott termékhez kérésre biztosítunk alkalmazástechnikai és biztonságtechnikai leírást.

Tévhitek:


A festékek - legyen szó egy vagy két komponensű festékről -, levegőn száradnak. Nem „beégetős”  festékekről van szó, mert az a nagymama bonyhádi vájlingján van. Az autófestékek száradását úgymond hőkezeléssel (40-100 Celsius között) segítik elő, ami gyorsabb száradást eredményez. A fényezőkamra, ahol az autó fényezése történik, egy nagyobb autó, akár kisbusz méretével rendelkező helység. Zárt, tiszta, nagy szűrőrendszeren szellőztetett légkörben lefényezik az autót, majd a fújás végeztével bekapcsolják a meleglevegős fűtést és X ideig ( 30-60 perc ) szárítják. A szárítás után kiviszik a fényezőkamrából. A festékek teljes száradása, kikeményedése legalább 24 órát vesz igénybe, vegyi ellenállásukat  pedig kb. 7 nap alatt érik el.

Forgalmazott márkák

Debeer

 

Mobihel

 

Impa

 

Slem

 

Neo

 

3M

 

Indasa

 

Iwata

 

Rupes