Csináld magad!

 

Ha érzel magadban egy kis indíttatást vagy bátorságot, otthon Te is kijavíthatod kedvenc autód fényezését, motorod, biciklid lefújását vagy bármi mást lefesthetsz szórópisztollyal vagy spray-vel. Mielőtt elhatároznád magad hogy felkeresel minket, gondold végig mit szeretnél csinálni és hogyan. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani egy gyorstalpaló tanfolyammal: Sorrendbe szedve leírjuk a fényezés menetét, az egyszerűség kedvéért spray-s technológiára, a termékek nevével, amit a főoldal bal oldali „spray” termékek menüpontja alatt megtalálsz.

1. lépés: Alapozás

  • fémre: Impa UNIPRIMER (vas, alu, horgany, műanyag)
  • műanyagra: Impa TREND SPRAY (csak műanyag)

Az alapozás előtt zsírtalanítani kell NEO vagy MOBIHEL szilikon lemosóval, majd minden esetben meg kell csiszolni az alapozandó felületet. Az alapozó száradása után azt meg kell csiszolni p600-p800-as csiszoló papírral.

2. lépés: Kittelés

  • fémre: CARSYSTEM SOFT, MOBIHEL SOFT, NEO SOFT
  • alumíniumra: SLEM SK31 ALUKITT
  • műanyagra: SLEM SK33, CARSYSTEM ELASTIC WEISS

A javítókittet simára kell csiszolni legalább p80-p150-p220-as csiszolási lépcsővel.

3. lépés:Szórókittelés

 

A simára csiszolt javítókittre szórókittet (töltőalapozót) viszünk fel, hogy a kittelésben lévő kisebb-nagyobb krátereket eltömítse, kitöltse. Száradás után simára csiszoljuk legalább p800-as vizes csiszoló papírral. Festés előtt újra zsírtalanítsunk!

4. lépés:Festés

 

Szóró palackos festésnél használat előtt legalább 2 percig rázzuk, csak azután fogjunk hozzá a művelethez. A festéket legalább 2 rétegben vigyük fel 15 perces időközöket hagyva (20 celsius fokon)  a 2 réteg között.

5. lépés:Polírozás

 

A festéket pár nap után célszerű finoman megpolírozni.

Reméljük, hogy ezzel a kis útmutatóval sikerült kis segítséget adni a házilagos javításhoz.

 

Forgalmazott márkák

Debeer

 

Mobihel

 

Impa

 

Slem

 

Neo

 

3M

 

Indasa

 

Iwata

 

Rupes